Odprte hiše Slovenije (OHS) vabijo na predpremiero

OHS PREDPREMIERA: Ogled prve družinske hiše s certifikatom Active House

Vabljeni na voden ogled prve družinske hiše v Sloveniji s certifikatom Active House, ki bo potekal v sredo, 25. septembra 2019, ob 10. uri. Hišo, ki stoji blizu Domžal, je zasnovalo in zgradilo podjetje Lumar.

Aktivna hiša temelji na treh osnovnih principih. To so ugodje, energija in okolje. Princip ugodja zagotavlja zdrave bivalne pogoje s primerno količine dnevne svetlobe in svežega zraka. Princip energije zagotavlja ravnovesje med rabo energije za delovanje stavbe in oskrbo z energijo, ki je proizvedena iz obnovljivih lokalnih virov energije. Princip okolja pa zagotavlja, da ima stavba v svojem življenskem ciklu (LCA) pozitiven vpliv na okolje zaradi uporabe lokalnih in neoporečnih materialov.

Zaradi omejenih kapacitet ogleda je na voljo le 25 prostih mest. Za rezervacijo ogleda se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice.

Na voljo je tudi nekaj prostih mest za medije. Novinarji se morate za ogled prijaviti preko sledeče spletne strani.

Bolj podrobne informacije o ogledu ter točni lokaciji ogleda bomo prijavljenim sporočili preko e-pošte  pred terminom ogleda. Več informacij o samih principih aktivnih hiš pa najdete v tem članku.

Lepo vabljeni!

________

Odprte hiše Slovenije (OHS) promovirajo kakovostno slovensko arhitekturo in izobražujejo o vrednotah dobro oblikovanega prostora. Vsako leto organizirajo največji arhitekturno nepremičninski festival v živo, kjer lahko brezplačno doživite kakovostno arhitekturo in prostorske ureditve. OHS je del mednarodne mreže Open House Worldwide, ki povezuje podobne organizacije iz celega sveta.
Več informacij o OHS najdete na spletni strani: http://www.odprtehiseslovenije.org

 

Show Buttons
Hide Buttons