REDay 2016 Slovenija “Prenovimo Slovenijo”

Renovate Europe

Kot nacionalni podporni član iz Slovenije želimo sodelovati v ambicioznem načrtu kako potrojiti letno stopnjo prenove stavbnega fonda EU iz trenutne stopnje 1% do 3% do leta 2020 in zagotoviti, da skupni rezultat teh obnov vodi do 80 % zmanjšanja porabe energije v stavbah do leta 2050.

“V okviru Strukturnega sklada EU je na voljo več kot dvakrat več sredstev za energetsko učinkovitost stavb v novem finančnem obdobju 2014 – 2020.”

Zavedamo se, da je poleg aktivnega sodelovanja stroke ključnega pomena tudi podpora vsakokratnih političnih oblasti, zato smo k predstavitvenim dokumentom dodali tudi pismi, namenjeni bivši predsednici vlade in enemu izmed bivših ministrov za finance, za kateri menimo, da sta še vedno aktualni. Več o ideji Renovate Europe in ciljih delovanja iniciative si lahko preberete na uradni spletni strani.

Vsa zainteresirana podjetja vabimo k sodelovanju.
Franc BogovičAlojz Peterle
Franc Bogovič
Naša prizadevanja podpira evropska poslanka ga. poslanka Tanja Fajon
Naša prizadevanja podpira g. poslanec Dr. Igor Šoltes

Energetska prenova stavb je priložnost za rast in razvoj ter nova delovna mesta v lokalnem okolju. Je tudi investicijska priložnost. Spodaj so prikazani primeri dobrih praks.

Show Buttons
Hide Buttons