ACCIO

V začetku februarja letos je v Ljubljani potekala mednarodna konferenca o industrijskih grozdih, organizirana v okviru projekta BeWiser. Dogodek se je izkazal kot priložnost za povezovanje slovenskih industrijskih grozdov, ki delujejo v okviru različnih gospodarskih panog.

Eden izmed rezultatov povezovanja in sodelovanja je tudi organizacija ekskurzije v Katalonijo, katere namen je krepitev sodelovanja grozdov z grozdi po Evropi in posledično tudi mednarodno. Delavnico v Barceloni organizira Zavod Tehnološka mreža ICT, potekala pa bo pod okriljem katalonske agencije za grozde Accio, katere direktor je februarja letos obiskal Slovenijo in takrat posebej povabil k sodelovanju tudi slovenska ministrstva, ki so se na njegovo povabilo tudi odzvala. Tako v Barcelono potujejo tudi predstavniki SVRK, MIZŠ in MGRT.

Iz Slovenije se delavnice poleg ICT grozda (Tehnološke mreže ICT) in predstavnikov ministrstev udeležujejo še  TECES – Tehnološki center za električne stroje iz Maribora, TECOS – orodjarski grozd Slovenije iz Celja, SGG – Slovenski gradbeni grozd in Lesarski grozd, oba iz Ljubljane. V neformalnem združenju slovesnkih grozdov, ki je odprt tudi vse ostale grozde, pa sodeluje tudi še PlastTech, grozd slovenskih plastičarjev.

Managerji in direktorji slovenskih grozdov se bodo v Kataloniji srečali z grozdi z različnih področji od ICT, preko grozda, ki pokriva pametne zgradbe do grozda, ki pokriva pakiranje in embalažo. V Kataloniji pod okriljem in ob aktivnem sodelovanju z vlado ter agencijo Accio deluje 30 grozdov različnih velikosti, ki so v zadnjih desetih letih pomembno prispevali k izvozu katalonskega gospodarstva ter posledično tudi k večjemu BDP.

Ekskurzija bo potekala 23. In 24. maja.

Dodatne informacije.Show Buttons
Hide Buttons